Kvalitet och mode in i minsta detalj

Att tillverka en kavaj kräver såväl tid och kunskap som noggrannhet och känsla. Därför syr vi stor del av vår produktion i egen fabrik där vi kombinerar det bästa av två världar - handens flexibilitet och taktila precision med den moderna symaskinens styrka och exakthet.

Exklusivt hantverk och uttryck

Inget limmas eller klistras. Allt sys. Tillsammans med ett fåtal andra exklusiva aktörer håller vi fast vid skräddarens oöverträffade hantverk.

Att använda lim och pressa samman en kavajs delar är en konsekvens av massproduktionens krav. Vad som vinns i tid förloras dock i kvalitet, tygets hållning och passform. När man limmar kan man inte justera kavajens olika delar och lager, vilket påverkar såväl bröst- och axelpartiernas passform som slagens och axelvaddarnas uttryck. Den sydda trådens följsamhet skapar en passform som håller. Så klistret låter vi stanna i skrivbordslådan, i produktionen använder vi tråd på traditionellt vis. Det blir helt enkelt bättre så.

Många skulle nog hålla med om att ett välskräddat axelparti skiljer kvalitet från kvantitet, skräddat från massproducerat. För oss är det viktigast att kläderna sitter och känns som om de vore skräddarsydda. Och det är de ju. Vi kallar produktionstekniken Sartorial Elegance.

Cavaliere Femme - tidlös elegans

Cavaliere Femme är vår damkollektion framtagen för den moderna affärskvinnan, som uppskattar kvalitet i tillverkning och tygval. Vårt mål är att klä affärskvinnor som uppskattar högsta kvalitet i konfektion och materialval. 

Välj mellan kavaj i tre olika passformer, mixa och matcha med blusar, kjolar och byxor, med ett storleksintervall från storlek 34-48. De noga utvalda tygerna ger möjlighet att matcha med klassikerna från herrkollektionen. 

Hos oss finns inga tillfälliga trender och omoderna detaljer - vi skapar våra kostymer, kavajer, byxor och blusar som gör din garderob fulländad. Och alltid med perfekt passform.

Cavaliere Celebrate- till bröllop och fest

I sortimentet Cavaliere Celebrate har vi valt ut de bästa materialen och modellerna för olika tillfällen från bröllop till offentlig tillställning. Vi vill klä alla, till alla högtidliga tillfällen.

Cavaliere CEO - sartorial elegance

Cavaliere CEO representerar innovation i både konstruktion, kvalitet och komforten att bära den. Det som skiljer våra CEO-kollektioner från andra är två viktiga element, sartorial elegance och noll vikt. Resultatet är ett plagg som formar sig efter ägaren och ger stor komfort och passform.

Valet av tyg är naturligtvis med en överlägsen kvalitet, allt för att uppnå perfektion. Plagget är konstruerat med en mjuk dukfront och med den klassiska "napolitanska axeln". Detta ger dig en mjuk känsla av plagget, en fin drapering och perfekt komfort. Tygerna är med högt vridna garn för att minimera veck under användning och gör att plagget ser snyggt ut över tid.

Mix and Match - för alla tillfällen och sammanhang

Vår samling utav NOS-produkter (Never Out of Stock) erbjuder ett brett urval av kostymer, kavajer, byxor, skjortor och västar. Kollektionen täcker 49 olika storlekar, flera av dem med mix and match-program.

Kvalitén går från vardagskostymen i ull/elastan-kvalitet till en överlägsen kvalitet i ett S150 Tasmanian ulltyg. Vi utlovar en extra snabb leverans på just dessa produkter, om du beställer innan kl. 14 ska kläderna lämna vårt lager samma dag.

Visste du att så mycket som 80 procent av våra beställningar handlar om kavaj och byxa i olika storlekar. Önskar kunden kavaj och byxa i de vanligaste färgerna - grått, blått och svart - har vi det redo på lager. 

Mix and Match kollektionen erbjuder ett brett utbud av kavajer, byxor och västar i kvaliteter från ull/elastan till exklusiv Super 150 ull. Vår ambition är att hålla lager så att du alltid ska kunna komplettera favoritkavajen med nya byxor. 

I vår Mix and Match är du alltid välklädd, såväl till kontoret som till en finare tillställning.

Inga produkter matchar den valda filtreringen